2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

Kavos kokteilis


Kava žvalina ir gerina nuotaiką, suteikia energijos, padeda susikaupti bei padidina dėmesingumą.

Šiandiena likome nustebę! Atsidarome šaldytuvą, o jame nieko nėra, studentiškas reikalas :). Tik šaldiklyje liko vieninteliai vaniliniai ledai. Apvertę virtuvę, radome šokolado ir kondensuoto pieno. Kadangi buvo rytas, nusprendėme pagerinti savo nuotaiką, pasidarydami kavos kokteilį prieš darbą.

2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Dekoratyviniai pomidoriukai


Vieną gražią dieną užsimanėme ir mes užsiauginti kazką savo. Dabar madoje viską auginti pačių rankomis ir mėgautis savo užaugintomis natūraliomis daržovemis ir vaisiais.

Taigi, pirmoji mintis atėjusi į galvą buvo raudoni, maži ir skanūs – dekoratyviniai pomidoriukai. Greitai nusipirkę sėklų ir reikiamų įrankių mūsų „B&B virtuvės“ šefė pradėjo sodinimo darbus, ne viskas ėjos, kaip per sviestą, bet pirmasis blynas, galime teigti neprisvilo. Retkarčiais pamiršdami palaistyti, gavome gražų bei skanų rezultatą, kurio vieneto kaina yra daug priežiūros ir sodo darbų pradžiamokslis : )

su meile,

B&B virtuvė

2013 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Jogurtas ir vaisiai


Sveikai ir skaniai pavalgykime! Vaisiai vieni svarbiausių maisto produktų, kurie yra labai svarbūs mūsų organizmui. Tad gyvenkime skaniai ir sveikai!

2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Perlenkta naminė pica


Labas vakaras, mūsų Mielieji! Džiaugiuosi jog mūsų blog‘e jau tiek daug peržiūrų ir like‘ų. Pažadu stengsimės tobulėti dėl Jūsų.

Šį gražų, ramų vakarą pasigaminkite paprastą picą, kurios nereikės ilgai ruošti, bet bus pasakiškai skani, traški ir soti:)

2013 m. birželio 25 d., antradienis

Česnakinis sviestas


Atsibodo sumuštiniai su paprastu sviestu? Atsibodo margarinas? Norisi naujų pojūčių valgant namie ruošta užkandą? Česnakinis sviestas – naujausias Jūsų virtuvės išsūkis.

2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

2013 m. birželio 22 d., šeštadienis

Čili sriubytė su česnakiniu skrebučiu


Gardi, gardi sriubytė! Pamaloninkite save paprasta Čili sriubyte, kuria žavėsis ne tik Jūsų šeimos nariai, bet ir svečiai.

Skaniausias maistas yra tas, kuris gamintas namie ir su meile...

2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Skrudintos duonos, džiovintų pomidorų ir ,,Džiugo‘‘ užkandėlė


Viena karšiausių dienų metuose.... Kažkas sakė, kad ji - laimingiausia...

Tad šiandieną siūlau išbandyti skaniausias užkandėles. Pasakiški skoniai sužadins, Jūsų aistrą dar labiau mylėti maistą ir pradžiugins jūsų gomurį.

2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Šviežiai spaustų apelsinų ir ledų kokteilis


Karštas vakaras? Rytoj bus dar karščiau! Tokiomis karštomis dienomis rekomenduojama gerti daug vandens ir valgyti vaisius. Siūlome išmėginti šį gaivų kokteilį. Užtruksite tik 15 minučių, iš jų 10 minučių praleisite parduotuvėje perkant ledus. :)

2013 m. birželio 19 d., trečiadienis

Lollo bianco, ,,Fitaki‘‘ ir tunas


Šį vakarą atsipalaiduokime... Pabūkime gurmanais, paskanaukime skanaus vyno ir šių įpatinų salotų.

Gamindami neužtruksite daug laiko, tad galėsite jaukiai praleisti vakarą su šeima. Branginkite kiekvieną akimirką, mielieji, nes vasara greit prabėgs, o su ja ir salotos!

2013 m. birželio 18 d., antradienis

Tortilla, avokadas ir vištiena


Labas vakaras! Deja, jau nuo rytojaus prasideda mano darbymetis, tad pora dienų negalėsiu Jūsų stebinti naujais patiekalais. Be proto lauksiu penktadienio kada galėsiu Jus vėl pradžiuginti.

Šiandiena siūlau išbandyti dar vieną nesunkų patiekalą. Iki susitikimo virtuvėje!

Visada su meile,
B&B Virtuvė

2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Spaghetti, kumpis ir cukinija


Noriu patinginiauti... Truputėlį atsipūsti, pailsėti prieš pradėdama vasaros darbus. Šiandiena nusprendžiau šeimai pagaminti gardžius bei tikrai sočius makaronus, kurių gaminimas tikrai neužima daug laiko. : )

Mėgaukitės gyvenimu ir maistu, mielieji!

Gražgarsčių pagardas


Žalia, žalia kur dairais... Be galo graži spalva – vasariška. Šį pagardą galite naudoti kur tik patys sugalvojate. Pvz.: ant skrudintos duonelės, makaronams, prie miesos paiekalų ir visur kitur kur patys pageidausite.

2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Šokoladinis gimtadienio pyragas


Ruošiatės į gimtadienį? Nežinote ka padovanoti gimtuvininkui? Pagaminkite paprasta, tačiau neprastą šokoladinį pyragą. Mes šį pyragą padovanojome geram draugui A. J. gimtadienio proga.

Man šis pyragas skaniausias šiltas, tad mėgaukitės juo ką tik iškeptu! Skanių akimirkų su draugais!

2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Rucola, apelsinai ir pomidorai


Labas rytas, Pasauli! Tokį gražų vidurdienį mes siūlome paskanauti salotomis! Lengvos, traškios ir nekaloringos, be druskos ir aliejaus, tik naturalūs produktai!
,,Tik naudodami šviežius produktus galite būti tikri, kad patiekalo skonis bus puikus‘‘, - ,,Sunday Lunch‘‘, Gordon Ramsay.

2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Mangų, apelsinų sultys, degtinė ir juodieji serbentai


Penktadienis! Vieniems atostogos, o kitiems savaitgalio pradžia. Tuoj vakaras, tad jau neužkalnų girdėsis draugų žaismingas juokas, linksmi pokalbiai. Žmonių veiduose negęs šypsenos. Vieni lėks į naktinį klubą prasiblaškyti, kiti į kina, o dar kiti, liks namie su artimaisiais ir jaukiai praleis šį nuostabų penktadienio vakarą.

Šį vakarą mes siūlome išbandyti mangų, apelsinų sulčių kokteilį su degtine ir juodųjų serbentų sirupu.

P.s. Kokteilį mus įkvėpė sukurti A.Š. : )

2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Bazilikai


Ateina metas kai noris užsiimti sodininkyste. Sukurti sava daržą ir jį plėtoti. Norėčiau Jums pademonstruoti savo mažuosius bazilikus. Sodinau juos tikrai nesenai, todėl jie dar visai mažyčiai, bet skanūs. O žinot iš kur žinau, kad skanūs, mat sugebėjau keletą išsirauti su šaknimis ir paragauti.

Pamėginkite ir Jūs pasisėti kokių nors prieskoninių žolelių, ar balkoninių daržovių, mane tai įkvėpia. Be to išrauti mažytes piktžoles ir grožėtis savo derliumi labai atpalaiduojantis ir raminantis dalykas.

Tad jei nuspręsite turėti savo mažą darželį, linkiu Jums didelės sėkmės!

Naminė Hawaii pica


Picaaadienis.... Smagu leisti jaukius vasaros vakarus su šeima. Norisi suvalgyti gardžią namie iškeptą picą. Ant jos prisidėti pilną produktų, kiek norisi pačiam ir visa visa surupšnoti su šeima. Gardaus Jums vakaro. O mes lekiame valgyti naminės picos!

2013 m. birželio 11 d., antradienis

Ciabatta, sūris, krabai ir pomidoriukai



Jaukus, šiltas vakaras... Tingisi gaminti vakarienę? Pasigaminkite užkandžių per penkioliką minučių! Greita, paprasta ir begalo skanu!

2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Panna cotta su šviežiomis, trintomis braškėmis


Mmm... Italija viena gražiausių pasaulio šalių, viena iš kulinarijos pradininkių... Stebuklų kupina šalis, kuri įkvėpia kurti ar bent jau pamėginti padaryti kažką skanaus, ką ji yra sukūrusi.
Nusprendėme Jums pagaminti Panna cotta. Tai labai nesudėtingas receptas, kuriuo galės mėgautis Jūsų šeimos nariai ir svečiai. Pasmaližiaukite!

Ledinis Sprite ir alus


Lauke karšta? Norisi atsigaivinti? Mėgsti skanauti alų? Tai puikus sprendimas tau ir tavo draugams – Ledinis Sprite ir alus! Neretai žmonės sako jog šis ,,išradimas‘‘ – vakariečių išsidirbinėjimas iš alaus, neturėjimas kur dėti pinigų ir t.t. Tačiau kitavertus jis beprotiškai skanus ir atgaivinantis, pamėgink ir pats nuspręsk, ar tai – vakariečių išgalvota nesamonė, ar tai – puikus kokteilis!

2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Vištienos krutinėlė įdaryta špinatais ir parmezano sūriu


Ar pamenate animacinio filmuko herojų Papajų? Be abejonės jam patiktų šis patiekaliukas, kuris taip pat tiktų Jūsų pietų stalui. Išbandykite Papajaus vištienos file!

Šokolado padažas

Šis receptas turbūt bus numylėtas šokolado mėgėjų! Karštas ar šaltis jis išliks tokiopat skonio... Šiuo šokoladu galite mėgautis prie įvairiausių desertų arba skanauti vieną patį. : )

Produktai:
1. 400g grynojo juodo šokolado.
2. 1l plakamosios grietinėlės 35% riebumo.

Produktų skaičius: labai daug gardaus karšto šokolado.

Gaminimas:
1. Šokoladą ir grietinėlę supilame į puodą ir nuolatos maišome, laukiame kol užvirs ir verdame apie 15 min.

Paprasta greita skanu!

Šiuo šokoladu galite mėgautis prie įvairiausių desertų arba mėgautis vienu pačiu.

Angliškas kremas

Saldu, saldu, saldu.... Dievinu saldumynus... Išmėginkite anglišką kremą prie įvairiausių desertų ir liksite apsvaigę nuo vanilės skonio...

Produktai:
1. 100ml pieno
2. 1,5 v.š miltelinio cukraus
3. 1/3 vanilės ankšties arba vanilinis cukrus 1 a.š.
4. 1 kiaušinio trinys

Porcijų skaičius: gautas kremo kiekis, atitinka reikiamą kiekį sufle pyragaičiams.

Gaminimas:
1. Pieną užverdame, iš vanilės ankšties išimame sėklas, sudedame jas į pieną, pačią vanile taip pat įdedame ir palaikome 10-15 min., kad pienas įsigertų vanilės aromato.
2. Tada pieną vėl užviriname. Kiaušinius ir cukru išplakame, po tuputi pilame pieną ir nuolatos maišome, kai visą pieną supilsime, gautą masę dedame ant viryklės ir vėl nuolatos maišome,kad kiaušiniai nesušoktųmi kamuoliukus.
3. Kai masė sutirštėja , padažas paruoštas. Jei jums trugdo sėklytes esančios padaže perkoškite jas, tačiau ne visos jos persikošia.

P.s. Gamindama slyvų sufle, naudojau vanilinį cukrų, taip paprasčiau, bet tai jau nebe tikras angliškas padažas. : )

Šaltas bananų gardėsis


Pagaliau Vasara! Tokią šiltą dieną norisi kažkuo atsigaivinti. Siūlome Jums išbandyti šaltą bananų gardėsį, manau jis tikrai pradžiugins jūsų skranduką, nes pagamintas iš naturalių bananų, o ne bananų skonių bei stipriklių.

Šaltas arbūzų gardėsis


Gal kam ledinio arbūzo? Žiauriai mėgstame arbūzus, deja šiuo metu jų parduotuvėse reta, tačiau sugebėjome vieną mažyti rasti! Nuostabus desertas atsigaivinimui karštą dieną! Beje, taip pat galite uzsišaldyti įvairiausių uogų ar kitų vaisių ir pasigaminti, šiuo principu , kitokį šaltą gardėsį.

Šviežių slyvų sufle




Prisižiūrim įvairiausių kulinarinių laidų ir tiesiog, jos mus įkvėpia kurti, norisi kažką pasigaminti patiems, bet ne taip pat, o savaip... Kažką tokio šilto, saldaus ir gardaus... Tad nusprendėme pagaminti Jums Sufle! Kaip sako Italai: ,,un buon appetito’’!

Žiediniai kopūstai ir sūris


Šis lengvas patiekalas puikiai tiks kaip garnyras prie šutintų, virtų paukšienos patiekalų, be abejonės jūsų pasirinkimas, galite valgyti jį kaip patys pageidausite.
Paprasta, greita, skanu!

Kai tingisi gaminti vakarienę, tiesiog pasigaminu šį patiekaliuką, suvalgau ir net neužkemšu skrandžio.