2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Rizoto su midijomis


Atšąlus orams, pučiant smarkiam vėjui ir sningant, norėtųsi kažko egzotiško… Pasigaminkime Rizoto! Labai paprastas, tačiau tikrai skanus patiekalas, kuris nustebins ne vieną.



Produktai:
1. 1 l daržovių sultinio
2. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3. 1 svogūnas
4. Pusė raudonosios saldžios paprikos
5. 400g rizoto ryžių
6. 250 ml sauso baltojo vyno
7. Midijų
8. Tarkuoto sūrio ,,Džiugas‘‘
9. 40g sviesto
10. Įvairūs prieskoniniai, žalumynai
11. Citrinos sultys ir griežinėlis papuošimui

Paruošimas:
1. Supilkite sultinį į nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir palikite puode kaisti.
2. Didelėje keptuvėje (arba puode) storu dugnu įkaitinkite aliejų. Kepinkite smulkintą svogūną ir papriką, kol suminkštės. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami pakepinkite apie 1 min., kad ryžiai gerai pasidengtu aliejumi.
3. Supilkite vyną maišydami, kaitinkite apie 1 min., kol vynas nugaruos ir susigers į ryžius. Įpilkite samtį sultinio, kaitinkite maišydami, kol ryžiai sugers sultinį, tuomet pilkite dar samtį sultinio. Kartokite, kol sunaudosite visą sultinį, užtruksite 15-20 min.
4. Įmaišykite midijas. Uždenkite puodą (keptuvę) dangčiu ir kaitinkite ant silpnos ugnies dar 5 min. Ryžiai turėtų būti išvirę, kreminiai ir jokiu būdu nepervirę.
5. Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite sviestą, citrinos sultis bei prieskonines žoleles. Paskaninkite druska ir pipirais, uždenkite puodą dangčiu ir palikite pastovėti 1-2 min.. Patiekite su petražolėmis ir citrinos skiltelėmis.

Paprasta, greita, skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą