2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Angliškas kremas

Saldu, saldu, saldu.... Dievinu saldumynus... Išmėginkite anglišką kremą prie įvairiausių desertų ir liksite apsvaigę nuo vanilės skonio...

Produktai:
1. 100ml pieno
2. 1,5 v.š miltelinio cukraus
3. 1/3 vanilės ankšties arba vanilinis cukrus 1 a.š.
4. 1 kiaušinio trinys

Porcijų skaičius: gautas kremo kiekis, atitinka reikiamą kiekį sufle pyragaičiams.

Gaminimas:
1. Pieną užverdame, iš vanilės ankšties išimame sėklas, sudedame jas į pieną, pačią vanile taip pat įdedame ir palaikome 10-15 min., kad pienas įsigertų vanilės aromato.
2. Tada pieną vėl užviriname. Kiaušinius ir cukru išplakame, po tuputi pilame pieną ir nuolatos maišome, kai visą pieną supilsime, gautą masę dedame ant viryklės ir vėl nuolatos maišome,kad kiaušiniai nesušoktųmi kamuoliukus.
3. Kai masė sutirštėja , padažas paruoštas. Jei jums trugdo sėklytes esančios padaže perkoškite jas, tačiau ne visos jos persikošia.

P.s. Gamindama slyvų sufle, naudojau vanilinį cukrų, taip paprasčiau, bet tai jau nebe tikras angliškas padažas. : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą