2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Aliejuje kepta žuvis su saulėgrąžomis ir sezamais


Pastebėjau, kad dar neįkėlėme nė vieno patiekalo su žuvimi. Ne visi mėgsta žuvį, tačiau net ir mano gomuriui šis paprastas užkandis pasirodė įspūdingas. Išmėginkite ir pamatysite, kad žuvis gali priverti žavėtis ja... : )



Produktai:
1. 1,5 kg menkės
2. Saulėgrąžos
3. Juodi ir balti sezamai
4. Druska
5. Pipirai
6. Aliejus
7. Džiūvesėliai
8. Kiaušiniai

Gaminimas:
1. Žuvį supjaustyti lazdelėmis.
2. Pagardinti druska ir pipirais.
3. Sezamus, saulėgrąžas sumaišyti su džiūvesėliais.
4. Žuvų gabaliukus pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti sezamų, saulėgrąžų ir džiūvesėlių masėje.
5. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir iškeps.

Paprasta, greita, skanu!

1 komentaras: