2013 m. birželio 10 d., pirmadienis
Panna cotta su šviežiomis, trintomis braškėmis
Mmm... Italija viena gražiausių pasaulio šalių, viena iš kulinarijos pradininkių... Stebuklų kupina šalis, kuri įkvėpia kurti ar bent jau pamėginti padaryti kažką skanaus, ką ji yra sukūrusi.
Nusprendėme Jums pagaminti Panna cotta. Tai labai nesudėtingas receptas, kuriuo galės mėgautis Jūsų šeimos nariai ir svečiai. Pasmaližiaukite!
Produktai:
1. 100ml pieno
2. 50g cukraus
3. 300ml 35% plakamosios grietinėlės
4. 8g cukraus
5. Mėtų lapeliai
Padažui:
Saujelė braškių
Porcijų skaičius: 4
Gaminimas:
1. Želatiną užpilame 50ml virintu šaltu vandeniu, kad išbringtų.
2. Pieną su grėtinėle ir cukrumi užviriname, apie 5min, pakaitiname, sudedame išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišome.
3. Gautą masę sudedame į indelius ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Braškes sutriname, jei esate smaližiai, galite pagardinti cukrumi.
5. Sustingusius desertus atsargiai atskiriame nuo indelių ir dedame į lėkštutes, jei abejojate, kad panna cotta gražiai neišsiims, galite ja palikti formelėje.
6. Desertą apipilame trintomis braškėmis.
Paprasta, greita, skanu!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą