2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Skruzdėlynas


Ką tik pro duris išleidome svečius iš Norvegijos. Juos vaišinome skruzdėlynu. Atvykėliai liko labai patenkinti lietuviškomis gėrybėmis, tad dalį saldumyno parsivežė lauktuvių namiškiams.

Pasmaližiaukite ir Jūs tokiu gardžiu bei be proto skaniu saldumynu!


Produktai:
1. 3 kaimiški kiaušiniai
2. 4 šaukštai grietinės
3. 3 puodeliai miltų
4. Cukrus
5. Druska
6. 1 stiklinė medaus
7. Aguonos
8. Sviestas 100 g
9. Aliejus kepimui

Gaminimas:
1. Kiaušinius, grietinę, miltus, truputėlį cukraus ir druskos, gerai išmaišome, ir pradedame minkyti, minkome tol kol tešla bus vienodos konsistencijos, tolygi ir nebelips prie rankų.
2. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
3. Darome glajų. Sviestą, medų, aguonas ir žiupsnelį cukraus pakaitiname ant ugnies kol medus ir sviestas išsilydis.
4. Paruoštą tešlą labai plonai iškočiojame ir supjaustome norimomis formelėmis ( trikampėliais).
5. Kepame įkaitintame aliejuje.
6. Iškepusius trikampėlius pamirkome į glajų ir statome skruzdėlyną.

Paprasta, greita, skanu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą