2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Sausainiukai iš sluoksniuotos tešlos


Šiandiena, siūlome 3 minučių sluoksniuotos tešlos sausainiukus!

Taip, taip, per 3 minutes, spėsite sudoroti visą lakštą sausainių. :)

B&B virtuvė


Produktai:
1. Svietas 170g
2. Grietinė 170g
3. Miltai 250g
4. 1 Kiaušinis
5. Cukrus pabarstymui

Gaminimas:
1. Sviestą sutarkuoti, šiek tiek apibarstyti miltais.
2. Supilti grietinę ir apmaišyti.
3. Įberti dar šiek tiek miltų, sumaišyti.
4. Suberti likusius miltus.
5. Dėti į šaldytuvą 15-20 min.
6. Dalį tešlos iškočioti, kelis kartus perlenkti ir vėl kočioti. Suformuoti sausainius formelėmis, jų viršų patepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti cukrumi. Tą patį daryti su kita tešlos dalimi.
7. Kepti 180C temperatūroje apie 15-20 min., kol iškeps ir sausainiai taps traškūs.

P.s. Į dalį tešlos galima įberti kakavos, taip ji taps ruda. Iš pradžių paruoškite baltą tešlos lakštą, tada rudajį uždėkite ant baltojo, suvyniokite į ritinį, gausis vyniotinis, tada pjaustykite mažais gabaliukais ir kepkite. Gausite nuostabius sausainius – zebriukus.

Paprasta, greita, skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą