2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Naminiai makaronai su malta mėsa


Vakarieniaujame… Turbūt nėra nieko nuostabesnio už namie gamintus makaronus. Maistas tampa toks beprotiškai skanus, kai žinai, kad jis gamintas su meile ir dideliu triūsu!



Produktai:
Tešlai:
1. 11 v.š kvietinių miltų (+ pabarstymui)
2. 5 kiaušiniai
3. 3 v.š alyvuogių aliejaus
4. Žiupsnelis druskos
5. Žiupsnelis cukraus
Maltai mėsai:
1. 500g maltos mėsos
2. 3 vidutinio dydžio pomidorai
3. 4 česnako skiltelės
4. 2 nedideli svogūnai
5. Pomidorų tyrė
6. Saujelė šparaginių pupelių

Gaminimas:
Tešla:
1. Miltus suberiame į dubenį, padarome duobutę, ten įkulame kiaušinius, supilame aliejų, beriame druską ir cukrų.
2. Tešlą minkome rankomis, tol kol bus glotni ir minkšta, vientisa. Dedame į šaldytuvą apie 15 min. , kad tešla subrestu.
Gaminame maltą mėsą:
1. Mėsą kepiname keptuvėje.
2. Kai mėsa truputi apkepa, dedame į ją kubeliais supjaustytus svogūnus, įtraiškytą česnaką.
3. Kai svogūnas apminkštėja dedame susmulkintus pomidorus, gardiname druska, pipirais, norimais prieskoniais ir troškiname.
4. Išverdame šparagines pupeles ir jas įmaišome į maltą mėsą.

Paruošimas:
1. Makaronų tešlą plonai iškočiojame, vis pabarstydami miltais, suviniojame kaip vyniotinį ir pjaustome norimo pločio makaronus.
2. Makarus dedame į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdame apie 5-7 min., priklausomai nuo jų storio ( gali išvirti ir greičiau).
3. Išvirusus makaronus sumaišome su karšta malta mėsa.
4. Skanaujame : )

Paprasta, greita, skanu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą