2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Šviežių slyvų pyragas


Su šiltu slyvų pyragu lekiame pas draugus! Linkime gero savaitgalio ir nuostabių akimirkų.

Su meile,

B&B Virtuvė


Produktai:
1. 6 kupini valgomi šaukštai miltų
2. 100g sviesto
3. 200g cukraus
4. 5 kaimiški kiaušiniai
5. 1 arbatinis šaukštelis migdolų aromato
6. Žiupsnelis druskos
7. 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
8. slyvos, tiek kiek širdelė geidžia

Gaminimas:
1. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
2. Baltymus, plakikliu išpakti su cukrumi iki masė padidės 3 kartus ir bus stangri.
3. Į baltymus atsargiai įmaišyti kiaušinio trynius.
4. Sviestą ištirpinti ir atvėsusį, taip pat supilti į kiaušinių masę, švelniai išmaišyti.
5. Miltus persijoti, į juos įdėti kepimo miltelius ir druską, apmaišyti ir dėti į kiaušinių masę, švelniai išmaišyti.
6. Obuolius nulupti, supjaustyti norima forma, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu, apmaišyti.
7. Paruoštą tešlą dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus išdėlioti obuolius ir truputi juos ranka paspausti.
8. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 min. 180°C temperatūroje kol paruduos ir iškeps.

Paprasta, greita, skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą