2014 m. kovo 6 d., ketvirtadienis

Tiramisu tortas


Sveikas, pavasari!

Turbūt esu pati didžiausia smaližė visame pasaulyje... Tortai, pyragėliai, pyragaičiai, saldainiai, skanėstai... Myliu juos visus! Siūlau Jums pasigaminti Tiramisu tortą be kiaušinių. Pradžiuginsite save ir savo draugus pavasario proga arba šis tortas gali būti puiki gimtadienio dovana.



Produktai:
1. 500g mascarpone sūrio
2. 200 ml plakamosios giretinėlės 36%
3. Vienas pakelis Savoiardi sausainių ( kitaip vadinami Damų piršteliais )
4. ~400 ml stiprios espresso kavos
5. Balto miltelinio cukraus
6. 2 v.š brendžio arba likerio, pagal skonį
7. 70 g juodojo šokolado
8. Šokoladinių pabarstukų
9. Spalvotų pabarstukų papuošimui

Paruošimas:
1. Grietinėlę išplakti šiek tiek įbėrus miltelinio cukraus, pagal skonį, tol kol sustangrės. Mascarpone suberti į indą ir po truputi įmaišyti grietinėlę. Gautą masę įdėti į šaldytuvą, kad truputi sustingtų.
2. Pasidaryti stiprios espreso kavos, pasiruošti indą, kuriame darysite tortą (pasirinkite gražų, nes torto neeis perkelti.). Į kavą supilti brendį arba likerį.
3. Mascarpone mase truputi mentele ištepti indą, kuriame darysite tortą, pasirinkite forma ir tepkite tolygiai.
4. Darome pirmąjį sluoksnį: sausainį mirkome į kavą iš abiejų pusių, kad įsigertų, tada dedame tolygiai ant ištepto indo. Taip kiekvieną sausainį išmirkome ir sudėliojame nutepta forma (dažniausiai darau kvadratinę formą, taip patogiau ir bent jau man gražiau). Kai išdėliojome sausainius, ant viršaus tolygiai tepame mascarpone masę.
5. Darome antrąjį sluoksnį: viską darome lygiai taip pat, kruopščiai užtepliojame kraštelius, kad nesimatytų sausainių, tortas turi atrodyti kiek įmanoma labiau lygesnis ir gražesnis. Šonus apibarstome tarkuotu juodu šokoladu. Viršaus torto šonelius apibarstome šokoladiniais pabarstukais, o vidurį dekoruojame pagal savo fantaziją. Tortą geriausia valgyti kitą dieną, bet jis bus taip pat skanus ir po kelių valandų.

Paprasta, greita, skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą