2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis
Obuolių pyragas
Prisimenu tą aromatą sklindantį iš virtuvės... Aha, močiutė kepa obuolių pyragą! Pasakiškas močiutės pyrago skonis, kvapas primena vasaros laukus ir vaikyste... Mes užaugome, tad dabar metas patiems kepti pyragus. Pamėginkime?
Produktai:
1. 6 kupini valgomi šaukštai miltų
2. 100g sviesto
3. 200g cukraus
4. 5 kaimiški kiaušiniai
5. 1 arbatinis šaukštelis migdolų aromato
6. Žiupsnelis druskos
7. 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
8. 5 vidutinio dydžio obuoliai
Gaminimas:
1. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
2. Baltymus, plakikliu išpakti su cukrumi iki masė padidės 3 kartus ir bus stangri.
3. Į baltymus atsargiai įmaišyti kiaušinio trynius.
4. Sviestą ištirpinti ir atvėsusį, taip pat supilti į kiaušinių masę, švelniai išmaišyti.
5. Miltus persijoti, į juos įdėti kepimo miltelius ir druską, apmaišyti ir dėti į kiaušinių masę, švelniai išmaišyti.
6. Obuolius nulupti, supjaustyti norima forma, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu, apmaišyti.
7. Paruoštą tešlą dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus išdėlioti obuolius ir truputi juos ranka paspausti.
8. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 min. 180°C temperatūroje kol paruduos ir iškeps.
Paprasta, greita, skanu!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą