2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Šviežių slyvų sufle




Prisižiūrim įvairiausių kulinarinių laidų ir tiesiog, jos mus įkvėpia kurti, norisi kažką pasigaminti patiems, bet ne taip pat, o savaip... Kažką tokio šilto, saldaus ir gardaus... Tad nusprendėme pagaminti Jums Sufle! Kaip sako Italai: ,,un buon appetito’’!



Produktai:
1. 2 raudonos slyvos
2. 3 paprasti sausainiai Pvz.: ,,Gaidelis‘‘
3. 1 kiaušinio trinys
4. 2 kiaušinio baltymai
5. 2 šaukšteliai miltų
6. Gabalėlis minkšto sviesto
7. 4 valgomieji šaukštai miltelinio cukraus
8. Žiupsnelis druskos
9. Angliškas kremas

Porcijų skaičius: 4

Gaminimas:
1. 4 indelius ištepame sviestu, sausainius smulkiai sutraiškome ir jais pabarstome indelius, perteklių nukratome, dedame juos į šaldytuvą.Truputį sausainių pasiliekame.
2. Slyvas nulupame išimame kauliukus, supjaustome gražiais gabaliukais ir dedame į puodą su 2 šaukštais milt. cukraus, palengva verdame kol slyvos suminkštės.
3. Kiaušinio baltymus išplakame su druska ir likusiu milteliniu cukrumi, kol susidarys baltymų kauburai.
4. Į kiekvieną indelį įdedame po truputi slyvų, likusias slyvas sumaišome su anglišku kremu, kiaušinio tryniu ir miltais.
5. Gautą masę atsargiai sumaišome su kiaušinių baltymais, sudedame į indelius ir viršų sulyginame.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180°C temp. ir kepame 18-20 min. Kol sufle gražiai pagels ir iškils, tuojpat tiekite apibarstę sausainių likučiais.

Paprasta ir skanu!

P.s. Anglišką kremą galėsite rasti skiltyje PADAŽAI.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą