2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis
Kalėdinis mėsos vyniotinis
Vienas jaukiausių metų įvykių – Kalėdos... Turbūt jau sėdite prie papuoštos eglutės, mėgaudamiesi geriate arbatą ir pabaiginėjate pakuoti dovanas...
Artėjant jaukiausioms metų šventėms imate galvoti, ką reikės padėti ant šventinio stalo, ieškote įmantriausių ir gražiausių bei skaniausiu patiekalų receptų.
Paskanaukite šventiniu mėsos vyniotiniu!
Produktai:
1. 1 kg kiaulienos nugarinės
2. Pusė raudonos paprikos
3. Vienas svogūnas
4. Vienas pomidoras
5. Viena skiltelė česnako
6. Druska
7. Pipirai
8. Provanso žolelės
9. Gabalėlis sūrio
Paruošimas:
Įdaras: papriką, pomidorą ir svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname su sutraiškytu česnaku, gardiname druska, pipirais.
Mėsos paruošimas:
1. mėsą supjaustome taip kaip kepsniams ir išmušame plonai muštuvu. Pasitiesiame kepimo rankove, ją ištiesiame kaip popieriaus lapą. Ant kepimo rankovės išdėliojame arti vienas kito mėsos kepsnialius ir muštuku pamušame, kad jie susijungtų, apibarstome druska.
2. Įdarą išdėliojame tolygiai ant visos mėsos , užbarstome provanso žolelių, ir tarkuoto sūrio.
3. Mėsa viniojame į vyniotinį.
4. Rankovėje esančią mėsą suvyniojame lyg saldainį ir kepame orkaitėje apie 25 min. 200 C0 temperatūroje.
5. Tada mėsą išimame iš rankovės ir dar pakepame apie 5-7 min, kad apskrustu.
Paprasta, greita, skanu!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą